Відомий журналіст пояснив, через що він покинув Росію Російська влада неодноразово застосовувала проти відомого російського журналіста Аркадія Бабченка різні цькування та заличила потужні ресурси. | Последние новости сегодня в мире



Відомий журналіст пояснив, через що він покинув Росію Російська влада неодноразово застосовувала проти відомого російського журналіста Аркадія Бабченка різні цькування та заличила потужні ресурси.
Відомий журналіст пояснив, через що він покинув Росію
		                                Російська влада неодноразово застосовувала проти відомого російського журналіста Аркадія Бабченка різні цькування та заличила потужні ресурси.
Російська влада неодноразово застосовувала проти відомого російського журналіста Аркадія Бабченка різні цькування та заличила потужні ресурси. Про це він написав у своєму блозі "Россия взяла курс не на посадки и репрессии, а на выдавливание диссидентствующих", який було опубліковано на сатйі "24". Це було не перше цькування, яке влаштовували щодо мене, все це триває вже роками, за які чого тільки не було: і стеження, і камбали у підїзді, і кримінальні справи, і фільми про "сімнадцять друзів хунти", і ті ж цькування. Але на цей раз атака була найпотужнішою. Найконцентрованішую. Людині сторонній важко повірити, що проти якогось блогера може бути залучено такі ресурси. Депутат Мілонов, сенатор Клінцевич, липові підроблені штрафи,"Московський комсомолець", "Комсомольська правда", законопроекти про кримінальне переслідування за недостатню скорботу, петиції про позбавлення громадянства та інше, і інше, і інше, – наголосив представник ЗМІ. Однак, як вважає журналіст, у дечому його рятує те, що він встиг досягти достатнього рівня публічності. Це в регіонах людей можна саджатити за лайк, за пост, за фотографію, за що завгодно. Їх ніхто не знає, але галасу не буде, допомоги не дочекаєшся. У столицях і з публічними людьми це, безумовно, складніше. Хоча, час від часу, пароксизми активності трапляються і тут, – зауважив росіянин. Відтак, коли йому утретє стало відомо, що проти нього готуються чергові цькування, росіянин вирішив покинути територію Батьківщини та переїхав до Праги. За великим рахунком, моє життя змінилося не сильно. Але зникла параноя. Почуття постійної напруги, постійного очікування небезпеки. Зникли арешти, арматурки, недоумкуваті патріоти, провокації, уколи шприцем, отруєння "невідомою речовиною", тіні в підїзді, ліфт, що неочікувано спрацював уночі, автозак у дворі тощо, – резюмував Бабченко.
    2017-02-28 01:01:39


Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Это предложение должны обсудить на следующей неделе во время встречи представителей Украины и РФ при посредничестве Франции и Германии.
    2018-12-07 11:00:02


Who really influences the price of oil?
Who really influences the price of oil?
Does Opec still control the price of oil in todays global market?
    2018-12-07 08:31:42


Mexico 1971: When womens football hit the big time
Mexico 1971: When womens football hit the big time
With the 2019 Womens World Cup draw on Saturday, we look back at the groundbreaking unofficial 1971 event in Mexico.
    2018-12-07 08:31:38


The blind woman developing tech for the good of others
The blind woman developing tech for the good of others
Chieko Asakawa, blind since 14, develops groundbreaking technology for the visually impaired.
    2018-12-07 08:31:34


The Iranian trailblazer who removed her headscarf
The Iranian trailblazer who removed her headscarf
Shaparak Shajarizadeh is in exile after breaking Iranian law by removing her hijab.
    2018-12-07 08:31:10


MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
The charity blames its decision on sustained attacks on rescue efforts by European nations.
    2018-12-07 08:30:45

Что будем читать?

Список новостей
Прокрутить вверх