Збір за використання GDS зумовлений зміщенням авіаринку в бік лоукост-моделі - президент МАУ | Последние новости сегодня в мире



Збір за використання GDS зумовлений зміщенням авіаринку в бік лоукост-моделі - президент МАУ
Збір за використання GDS зумовлений зміщенням авіаринку в бік лоукост-моделі - президент МАУ
Введення авіакомпанією "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ) додаткового збору для авіаційних агентств за використання глобальних дистрибутивних систем (GDS) зумовлене зміщенням ринкових тенденцій в бік лоукост-моделі, повідомив президент МАУ Юрій Мірошников агентству "Інтерфакс-Україна". "Так, дійсно, ми ввели додатковий збір за використання глобальних дистрибутивних систем, це відомий факт. Я знаю про лист і про інші публікації асоціації авіаагентств, але хочу зазначити: авіаційна галузь зараз змінюється швидко, тенденції зміщуються в бік новітніх технологій і зокрема до технології лоукост-перевезень", - сказав він. Ю.Мірошников пояснив, що ринок, пасажири очікують введення більшої кількості лоукост-тарифів, і жоден сегмент в логістичному ланцюзі авіаперевезень не може стояти осторонь. "Лоукост-перевезення або зовсім не передбачають послуг авіаагентств, або мінімізують їх. Зокрема, чому послуги агентств коштують дорого? Тому що вони мають додаткові елементи комфорту, одним з них є використання GDS. За комфорт треба платити. Настають такі часи, коли авіакомпанія надає перевезення з пункту в пункт, а все інше - багаж, реєстрація, харчування, бронювання - є додатковими послугами. До цього потрібно звикати", - констатував Ю.Мірошников. Тим часом він додав, що МАУ дає альтернативу пасажирам, і вони можуть купувати квитки безпосередньо на сайті компанії без збору. "Ми надаємо також альтернативний механізм агентствам - вони можуть підключатися просто до сайту МАУ, але якщо вони цього не хочуть або їм зручніше працювати так, як вони працювали раніше, то хтось за це повинен платити: або пасажир, або саме агентство, і, до речі, GDS платять агентствам за використання своїх терміналів. Але ми будемо і далі знижувати вартість перевезень і вводити елементи лоукост-моделі, які дозволять нам запропонувати пасажиру нижчий тариф", - резюмував президент МАУ. Раніше Асоціація авіаційних агентств звернулася до Кабінету Міністрів України з листом, у якому зазначала, що з 13 квітня 2017 року авіакомпанією МАУ було введено додатковий збір YQ (GDS Fee) у розмірі $9 за один сегмент під час оформлення авіаквитків через глобальні дистрибутивні системи, в яких працюють агентства. "За попередніми оцінками, запровадження такого збору призведе до подорожчання кожного авіаквитка МАУ в середньому на 500 грн. Крім того, згодом такі норми можуть призвести до скорочення робочих місць в агентствах, що неминуче в умовах оптимізації витрат", - заявляла асоціація. МАУ є найбільшою українською авіакомпанією. Її базовий аеропорт - ДМА "Бориспіль". Авіакомпанія за підсумками 2016 року одержала чистий прибуток у розмірі 387,885 млн грн за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) проти чистого збитку 504,923 млн грн попереднього року. Наразі у флоті МАУ 42 літаки. Середній вік парку - 12 років. Одним з кінцевих бенефіціарів компанії є бізнесмен Ігор Коломойський.
    2017-06-19 15:31:53


Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Это предложение должны обсудить на следующей неделе во время встречи представителей Украины и РФ при посредничестве Франции и Германии.
    2018-12-07 11:00:02


Who really influences the price of oil?
Who really influences the price of oil?
Does Opec still control the price of oil in todays global market?
    2018-12-07 08:31:42


Mexico 1971: When womens football hit the big time
Mexico 1971: When womens football hit the big time
With the 2019 Womens World Cup draw on Saturday, we look back at the groundbreaking unofficial 1971 event in Mexico.
    2018-12-07 08:31:38


The blind woman developing tech for the good of others
The blind woman developing tech for the good of others
Chieko Asakawa, blind since 14, develops groundbreaking technology for the visually impaired.
    2018-12-07 08:31:34


The Iranian trailblazer who removed her headscarf
The Iranian trailblazer who removed her headscarf
Shaparak Shajarizadeh is in exile after breaking Iranian law by removing her hijab.
    2018-12-07 08:31:10


MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
The charity blames its decision on sustained attacks on rescue efforts by European nations.
    2018-12-07 08:30:45

Что будем читать?

Список новостей
Прокрутить вверх