У військовому параді в Києві візьмуть участь понад 230 військовослужбовців іноземних держав | Последние новости сегодня в мире



У військовому параді в Києві візьмуть участь понад 230 військовослужбовців іноземних держав
У військовому параді в Києві візьмуть участь понад 230 військовослужбовців іноземних держав
У військовому параді з нагоди Дня незалежності України 24 серпня в центрі Києва в складі парадних розрахунків і знаменних груп візьмуть участь 231 військовослужбовець з 10 іноземних держав, повідомив позаштатний радник президента України, помічник міністра оборони Юрій Бірюков. "Офіційно. Парадні розрахунки (взводного розміру): Великобританія, Грузія, Канада, Литва, Молдова, Польща, США. Знаменної групи: Латвія, Румунія, Естонія. Всього: 231 військовослужбовець", - написав Ю.Бірюков в своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в пятницю. Він також нагадав про участь в урочистостях з нагоди Дня незалежності України міністрів оборони 9 країн, заступника міністра оборони ще однієї країни і безлічі офіційних гостей і делегацій. "P.S. Головний сюрприз усе ще таємниця", - написав помічник міністра оборони України. Пізніше, реагуючи на офіційну інформацію про візит в Україну 24 серпня міністра оборони США Джеймса Меттіса, Ю.Бірюков назвав інші країни, з яких прибудуть міністри оборони. "... на святі будуть міністри оборони Грузії, Литви, Латвії, Молдови, Польщі, Чорногорії, Естонії. А ще буде заступник оборони Великобританії", - написав він на сторінці в Фейсбуці ввечері. У пятницю на офіційному сайті американського оборонного відомства зявилася інформація про те, що міністр оборони США Дж.Меттіс в четвер, 24 серпня, відвідає Київ, де має намір зустрітися з президентом України Петром Порошенко і міністром оборони України Степаном Полтораком. Як повідомлялося, 16 серпня міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що у військовому параді з нагоди Дня незалежності в Києві 24 серпня візьмуть участь військовослужбовці 10 країн, а гостями параду будуть 11 міністрів оборони зарубіжних країн. "У параді братимуть участь 10 підрозділів різних країн світу, з них 9 країн Альянсу і одна країна, яка прагне вступити до Альянсу. Крім того, на моє запрошення до нас приїдуть 11 міністрів оборони, які разом з нами святкуватимуть День незалежності України", - сказав він журналістам в середу в Києві. С.Полторак додав, що в рамках параду військ також відбудеться виставка озброєння. "Ви побачите нові зразки (озброєння, що надійшло до українській армії - ІФ), майже 70 одиниць, в тому числі і модернізованого, і створеного з нуля", - зазначив він. Раніше, 8 серпня, президент Грузії Георгій Маргвелашвілі в ході телефонної розмови з президентом України Петром Порошенко повідомив, що грузинські військові на чолі з міністром оборони Леваном Изора братимуть участь у параді з нагоди Дня незалежності України 24 серпня в Києві. Крім цього, 15 серпня під час візиту до Польщі міністр оборони України генерал армії Степан Полторак поспілкувався з командувачем Сухопутних військ Збройних сил США в Європі генерал-лейтенантом Фредеріком Беном Ходжесом і запросив взяти участь в святкуванні 26-річчя Незалежності України та військовому параді.
    2017-08-18 20:32:44


Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Это предложение должны обсудить на следующей неделе во время встречи представителей Украины и РФ при посредничестве Франции и Германии.
    2018-12-07 11:00:02


Who really influences the price of oil?
Who really influences the price of oil?
Does Opec still control the price of oil in todays global market?
    2018-12-07 08:31:42


Mexico 1971: When womens football hit the big time
Mexico 1971: When womens football hit the big time
With the 2019 Womens World Cup draw on Saturday, we look back at the groundbreaking unofficial 1971 event in Mexico.
    2018-12-07 08:31:38


The blind woman developing tech for the good of others
The blind woman developing tech for the good of others
Chieko Asakawa, blind since 14, develops groundbreaking technology for the visually impaired.
    2018-12-07 08:31:34


The Iranian trailblazer who removed her headscarf
The Iranian trailblazer who removed her headscarf
Shaparak Shajarizadeh is in exile after breaking Iranian law by removing her hijab.
    2018-12-07 08:31:10


MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
The charity blames its decision on sustained attacks on rescue efforts by European nations.
    2018-12-07 08:30:45

Что будем читать?

Список новостей
Прокрутить вверх