Позиція Ізраїлю щодо концтабору Собібор у Польщі межує з історичною зрадою, - Захарова | Последние новости сегодня в мире



Позиція Ізраїлю щодо концтабору Собібор у Польщі межує з історичною зрадою, - Захарова
Позиція Ізраїлю щодо концтабору Собібор у Польщі межує з історичною зрадою, - Захарова
 Позиція Ізраїлю щодо концтабору "Собібор" у Польщі межує з "історичною зрадою", - Захарова Підтримка Ізраїлем виключення Росії з оргкомітету зі створення музею на місці нацистського табору смерті для осіб єврейської національності "Собібор" у Польщі межує зі зрадою.Про це заявила представник МЗС Росії Марія Захарова, повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Газета.ru. При цьому дипломат підкреслила, що це її особиста думка. Раніше у звязку зі скандалом навколо музею в МЗС Росії були викликані посли Нідерландів, Словаччини, Ізраїлю та Польщі. "Я категорично відмовляюся розуміти позицію Ізраїлю. Для мене - я зараз кажу від себе особисто - як людини позиція цієї держави щодо цього питання є абсолютно неприйнятною і, я вважаю, межує зі зрадою, з історичною зрадою", - заявила Захарова. Вона пояснила, що спочатку Москві було запропоновано стати членом комісії з підготовки експозиції, а потім ця пропозиція була "забута і дезавуйована". Хоча, за словами представника російського МЗС, керівництво оргкомітету маскує цей демарш тим, що запрошення російським делегатам на урочистості, повязані з музеєм, є чинними. Також вона висловила нерозуміння щодо слів деяких дипломатів Нідерландів, Словаччини, Ізраїлю та Польщі, яких раніше викликали в МЗС Росії у звязку з тим, що сталося, про те, що вони не проти участі Москви в проекті. "Панове, коли ви не проти, ви виходите і робите заяву з цього приводу. Ми всі знаємо, наскільки тонкошкірими і чутливими є представники згаданих країн із питань, які безпосередньо стосуються їхньої безпеки, їхньої національної памяті, їхньої національної гордості. Чому ж ви ось так, через понад 70 років, можете зрадити память тих, хто рятував ваших батьків, дідів, матерів, хто рятував вас, ось так, на один раз, взяти і віддати?" - зауважила Захарова. Табір смерті "Собібор" на території Польщі функціонував із березня 1942 року до кінця 1943 року. За останніми даними істориків, фашисти вбили тут близько 170 тисяч євреїв із Польщі та інших країн Європи, попередні оцінки свідчили про 250 тисяч жертв. Росію запросили долучитися до проекту оновлення музею в 2013 році. Проект, ініціаторами якого виступили Польща, Ізраїль, Нідерланди та Словаччина, передбачає будівництво нового меморіалу, обладнання музею, створення відповідної інфраструктури.
    2017-08-20 23:31:15


Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Это предложение должны обсудить на следующей неделе во время встречи представителей Украины и РФ при посредничестве Франции и Германии.
    2018-12-07 11:00:02


Who really influences the price of oil?
Who really influences the price of oil?
Does Opec still control the price of oil in todays global market?
    2018-12-07 08:31:42


Mexico 1971: When womens football hit the big time
Mexico 1971: When womens football hit the big time
With the 2019 Womens World Cup draw on Saturday, we look back at the groundbreaking unofficial 1971 event in Mexico.
    2018-12-07 08:31:38


The blind woman developing tech for the good of others
The blind woman developing tech for the good of others
Chieko Asakawa, blind since 14, develops groundbreaking technology for the visually impaired.
    2018-12-07 08:31:34


The Iranian trailblazer who removed her headscarf
The Iranian trailblazer who removed her headscarf
Shaparak Shajarizadeh is in exile after breaking Iranian law by removing her hijab.
    2018-12-07 08:31:10


MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
The charity blames its decision on sustained attacks on rescue efforts by European nations.
    2018-12-07 08:30:45

Что будем читать?

Список новостей
Прокрутить вверх