Джерела фінансування охорони здоров'я залишаються проблемним питанням урядової медреформи | Последние новости сегодня в мире



Джерела фінансування охорони здоров'я залишаються проблемним питанням урядової медреформи
Джерела фінансування охорони здоров'я залишаються проблемним питанням урядової медреформи
Джерела фінансування системи охорони здоров'я України залишаються проблемним і невирішеним питанням запропонованої урядом медичної реформи, закладеної в законопроект №6327 про державні фінансові гарантії надання медпослуг і лікарських засобів. Таку думку журналістам висловив заступник голови правління Всеукраїнського лікарського товариства (ВУЛТ) Костянтин Надутий. "У законопроекті №6327 не говориться, звідки візьмуться гроші (на охорону здоров'я - ІФ). Законопроект гарантує надання медичних послуг, але в умовах недостатнього фінансування не говорить, як вони будуть оплачені", - сказав він у кулуарах Національного форуму охорони здоров'я "За здорову націю". Крім того, за словами К.Надутого, вся відповідальність за надання медичної допомоги покладається на постачальника медпослуг, тобто на медичний заклад і лікаря. При цьому в умовах обмеженого фінансування надання безоплатної медпослуги буде неможливим. Він також зазначив, що законопроект №6327 скасував у сфері охорони здоров'я дію закону про ціноутворення, що не дозволить постачальнику медпослуги оспорювати затверджений тариф на неї у разі його необґрунтованості. "Медзаклад не зможе оспорити тарифи. Яким чином лікарі надаватимуть медпослуги за відсутності грошей - незрозуміло", - сказав К.Надутий, наголосивши, що для ефективної роботи системи охорони здоров'я, для її фінансування має бути спрямовано не менше ніж 7% ВВП країни. У проекті резолюції форуму наголошується на необхідності реформи охорони здоров'я, при цьому зазначається, що під час реформи українські фахівці та експерти мають створити національну систему охорони здоров'я. Крім того, в проекті резолюції наголошується на необхідності впровадження в Україні загальнообов'язкового державного соціального медичного страхування, а також підтримки і прийняття в першому читанні підготовлених Комітетом ВР з питань охорони здоров'я законопроектів №2162-д – про лікарські засоби, №2409а – про засади державної політики охорони здоров'я, №7065 – про організацію медичного обслуговування населення в Україні. Як повідомлялося, Верховна Рада 17 жовтня розпочала розгляд у другому читанні урядового законопроекту щодо медичної реформи №6327 "Про державні фінансові гарантії надання медпослуг і лікарських засобів". При цьому заступник голови Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ірина Сисоєнко на початку засідання повідомила, що під час підготовки законопроекту до другого читання всі представлені в парламенті політичні сили підтримали вилучення з нього норми про співоплату за медичні послуги. На момент закриття засідання ВР у середу нардепи розглянули 788 поправок із 893 внесених.
    2017-10-18 17:31:23


Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Это предложение должны обсудить на следующей неделе во время встречи представителей Украины и РФ при посредничестве Франции и Германии.
    2018-12-07 11:00:02


Who really influences the price of oil?
Who really influences the price of oil?
Does Opec still control the price of oil in todays global market?
    2018-12-07 08:31:42


Mexico 1971: When womens football hit the big time
Mexico 1971: When womens football hit the big time
With the 2019 Womens World Cup draw on Saturday, we look back at the groundbreaking unofficial 1971 event in Mexico.
    2018-12-07 08:31:38


The blind woman developing tech for the good of others
The blind woman developing tech for the good of others
Chieko Asakawa, blind since 14, develops groundbreaking technology for the visually impaired.
    2018-12-07 08:31:34


The Iranian trailblazer who removed her headscarf
The Iranian trailblazer who removed her headscarf
Shaparak Shajarizadeh is in exile after breaking Iranian law by removing her hijab.
    2018-12-07 08:31:10


MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
The charity blames its decision on sustained attacks on rescue efforts by European nations.
    2018-12-07 08:30:45

Что будем читать?

Список новостей
Прокрутить вверх