Чеська Республіка - це не Земан: акція незгоди з позицією президента щодо окупованого Криму відбулася в Празі. ФОТО | Последние новости сегодня в мире



Чеська Республіка - це не Земан: акція незгоди з позицією президента щодо окупованого Криму відбулася в Празі. ФОТО
Чеська Республіка - це не Земан: акція незгоди з позицією президента щодо окупованого Криму відбулася в Празі. ФОТО
 "Чеська Республіка - це не Земан": акція незгоди з позицією президента щодо окупованого Криму відбулася в Празі. ФОТО У Празі пройшла демонстрація проти позиції президента Мілоша Земана з приводу анексії Криму.Про це передає Radio.cz, інформує Цензор.НЕТ. Демонстранти тримали плакати з гаслом "Чеська Республіка - це не Земан", оформленим у вигляді хештега #czechrepublicisnotzeman. Повідомляють, що цей флешмоб був запущений кілька днів тому молодим музикантом Іржі Бареша після виступу президента Чехії в ПАРЄ, в ході якого Земан заявив, що "анексію Криму слід вважати доконаним фактом". Після цього чеські користувачі соцмереж стали викладати в Інтернет свої фотографії з хештегом, дистанціюючись від позиції президента та висловлюючи підтримку України. Також читайте: Парламент і уряд Чехії повинні відмежуватися від заяв Земана щодо Криму, - екс-голова МЗС Шварценберг Нагадуємо, 10 жовтня президент Чехії Мілош Земан, виступаючи на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, заявив, що анексія Криму Росією - це "faît accompli", тобто доконаний факт, і необхідний прямий діалог між Україною і Росією щодо окупованого Криму, який, на його "особисту думку", міг би "вести до компенсації на користь України" "у фінансовій формі, нафтою і газом". Він також вкотре виступив проти чинних санкцій ЄС щодо Росії через її агресію проти України, назвавши їх "неефективними". Премєр-міністр Чехії Богуслав Соботка заявив, що виступ М.Земана на сесії ПАРЄ суперечить зовнішній політиці чеського уряду: "Виступ Земана в Раді Європи різко суперечить нашій зовнішній політиці, і президент не мав мандата від чеського уряду". Земан відомий своєю проросійською позицією і прихильністю до президента Росії Володимира Путіна. Він уже не раз, заявляючи про незаконність окупації Росією українського Криму, виправдовував захоплення півострова Москвою і закликав Україну і світ змиритися з цим, а також виступав проти санкцій щодо Росії. Верхня палата Сенату Чехії 12 жовтня прийняла постанову, якою висловила незгоду зі словами президента країни про анексію Криму Росією і закликала його дотримуватися політики держави. Як зазначено в постанові, виступ президента в Парламентській асамблеї Ради Європи 10 жовтня, в якому він заявляв про завершеність факту анексії Криму і закликав Україну погодитися на компенсацію за півострів, суперечить зовнішній політиці Чехії. За прийняття постанови проголосували більшість сенаторів - 38 із 47 присутніх на засіданні.
    2017-10-18 18:01:23


Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Это предложение должны обсудить на следующей неделе во время встречи представителей Украины и РФ при посредничестве Франции и Германии.
    2018-12-07 11:00:02


Who really influences the price of oil?
Who really influences the price of oil?
Does Opec still control the price of oil in todays global market?
    2018-12-07 08:31:42


Mexico 1971: When womens football hit the big time
Mexico 1971: When womens football hit the big time
With the 2019 Womens World Cup draw on Saturday, we look back at the groundbreaking unofficial 1971 event in Mexico.
    2018-12-07 08:31:38


The blind woman developing tech for the good of others
The blind woman developing tech for the good of others
Chieko Asakawa, blind since 14, develops groundbreaking technology for the visually impaired.
    2018-12-07 08:31:34


The Iranian trailblazer who removed her headscarf
The Iranian trailblazer who removed her headscarf
Shaparak Shajarizadeh is in exile after breaking Iranian law by removing her hijab.
    2018-12-07 08:31:10


MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
The charity blames its decision on sustained attacks on rescue efforts by European nations.
    2018-12-07 08:30:45

Что будем читать?

Список новостей
Прокрутить вверх