Пожежа в одеському таборі Вікторія виникла через забутий одним з вихователів кип'ятильник | Последние новости сегодня в мире



Пожежа в одеському таборі Вікторія виникла через забутий одним з вихователів кип'ятильник
Пожежа в одеському таборі Вікторія виникла через забутий одним з вихователів кип'ятильник
Найімовірнішою причиною виникнення пожежі в одеському дитячому таборі "Вікторія", де загинули троє дітей, названо аварійний режим роботи побутового кип'ятильника, підключеного до мережі й залишеного без нагляду. Фотографію відповідного висновку дослідження технічної причини виникнення пожежі оприлюднило одеське видання "Таймер". Документ підписано начальником дослідницько-випробувальної лабораторії Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій України в Одеській області О.Панкратовим. Згідно з результатами експертизи, пожежа почалася в житловому приміщенні кімнати № 4 на першому поверсі корпусу № 5 в тому місці, де стояла тумбочка. У цій кімнаті жила художній керівник танцювального ансамблю "Адель" Т. Єгорова, пише "Таймер". Достовірність документа підтвердив радник начальника Головного управління Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк. "Слідчі та експерти просили 2 місяці на висновки про причини пожежі, сьогодні акт експертизи став публічним. Пожежа сталася через забутий і включений звичайний дешевий кип'ятильник в одній з кімнат, де жив вихователь", - написав він на своїй сторінці в Facebook. Як повідомлялося, пожежа в таборі "Вікторія" виникла пізно ввечері 15 вересня ц.р. Вогонь повністю знищив двоповерховий дерев'яний будинок, в якому на момент пожежі перебували 52 дитини. Після гасіння пожежі рятувальники виявили обгорілі останки двох дітей. Ще одну дівчинку шукали як на місці пожежі, так і в околицях табору, куди вона, імовірно, могла втекти, злякавшись. Потім поліція повідомила, що на місці пожежі знайдено останки ще однієї людини. Пізніше начальник слідчого управління ГУНП в Одеській області Сергій Шайхет повідомив на своїй сторінці в Facebook, що поліція отримала висновки судово-медичних молекулярно-генетичних експертиз, згідно з якою ідентифіковані останки всіх трьох дівчаток. В рамках розслідування кримінальної справи за фактом пожежі та загибелі дітей підозри було висунуто директору табору П.Саркісяну (наразі вийшов із СІЗО під заставу в 128 тис. грн, яку своїм рішенням йому визначив Приморський райсуд Одеси), відповідальної за пожежну безпеку Надії Янчик (її колегія Апеляційного суду Одеської області випустила з-під варти на поруки народних депутатів Мустафі Найєму та Григорію Шверку), екс-віце-меру Одеси Зінаїді Цвірінько і керівнику відділення ДСНС України в Київському районі Одеси.
    2017-11-17 21:01:34


Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Это предложение должны обсудить на следующей неделе во время встречи представителей Украины и РФ при посредничестве Франции и Германии.
    2018-12-07 11:00:02


Who really influences the price of oil?
Who really influences the price of oil?
Does Opec still control the price of oil in todays global market?
    2018-12-07 08:31:42


Mexico 1971: When womens football hit the big time
Mexico 1971: When womens football hit the big time
With the 2019 Womens World Cup draw on Saturday, we look back at the groundbreaking unofficial 1971 event in Mexico.
    2018-12-07 08:31:38


The blind woman developing tech for the good of others
The blind woman developing tech for the good of others
Chieko Asakawa, blind since 14, develops groundbreaking technology for the visually impaired.
    2018-12-07 08:31:34


The Iranian trailblazer who removed her headscarf
The Iranian trailblazer who removed her headscarf
Shaparak Shajarizadeh is in exile after breaking Iranian law by removing her hijab.
    2018-12-07 08:31:10


MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
The charity blames its decision on sustained attacks on rescue efforts by European nations.
    2018-12-07 08:30:45

Что будем читать?

Список новостей
Прокрутить вверх