Нова пошта вказує на можливі різночитання під час адміністрування оподаткування поштових відправлень | Последние новости сегодня в мире



Нова пошта вказує на можливі різночитання під час адміністрування оподаткування поштових відправлень
Нова пошта вказує на можливі різночитання під час адміністрування оподаткування поштових відправлень
Двозначність формулювання та відсутність затверджених механізмів обліку кількості відправлень і вартості товарів, що пересилаються в них, може викликати різночитання під час адміністрування норми з оподаткування поштових відправлень, вважають у компанії "Нова пошта". "Виходячи з формулювання викладених норм, не можна однозначно стверджувати, що саме кожна з трьох посилок, які споживач має право отримати без сплати ПДВ, не повинна перевищувати суму в EUR150. Навпаки, вона читається так, що сумарна вартість товарів у трьох посилках на місяць не повинна перевищувати EUR150", - пояснили в прес-службі компанії у відповідь на запитання "Інтерфакс-Україна". "Крім того, є кілька цікавих питань: якщо споживач ввозить чотири посилки по EUR1 кожна, ПДВ треба сплачувати? А що буде, якщо протягом місяця споживач ввезе три посилки по EUR1 (чохол для телефону, наклейки), а в четвертий раз товар на суму EUR100? І де логіка обмеження кількістю без визначення загальної межі таких відправлень на місяць?", - поставив запитання поштовий оператор. У компанії наголосили, що норма законопроекту щодо зниження порогів безподаткового ввезення товарів у перших трьох міжнародних поштових та/або міжнародних експрес-відправленнях набуває чинності з 1 січня 2019 року. Водночас в ухваленому законі не врегульовано механізм обліку кількості відправлень, які отримує одна особа, і механізм обліку вартості товарів, ввезених у відправленнях. "Тобто залишається незрозумілим, хто та яким чином із метою розрахунку ПДВ має рахувати посилки, які отримує фізична особа, а також вартість таких посилок", - коментують у "Новій пошті". У компанії також наголосили, що норма законопроекту щодо зниження порогів безподаткового ввезення товарів у ручній поклажі та/або в супроводжуваному багажі набуває чинності в загальному порядку з 1 січня 2018 року, що суперечить засадам податкового законодавства, а саме: принципу стабільності. Так, пп. 4.1.9 Податкового кодексу України передбачає, що зміни до будь-яких елементів податків та зборів не можуть вноситися пізніше, ніж за шість місяців до початку нового бюджетного періоду, в якому діятимуть нові правила та ставки. Як повідомлялося, Верховна Рада 7 грудня прийняла держбюджет на 2018 рік і запровадила податкові обмеження на часте ввезення товарів через кордон та їх пересилання. "Нова пошта" - провідний в Україні приватний оператор експрес-доставки посилок, вантажів і документів. До групи "Нова пошта", окрім "Пост Фінанс", входять компанія "НП Логістик", "Нова пошта", "Нова пошта Інтернешнл" (послуга міжнародної доставки), Nova Poshta International Operations (представництва в інших країнах). "Нову пошту" засновано в 2001 році. Її мережа налічує понад 2,3 тис. відділень, 1,4 тис. поштоматів та 41 сортувально-перевантажувальний термінал. Автопарк компанії налічує понад 3600 автомобілів. У 2016 році компанія доставила більше ніж 100 млн відправлень.
    2017-12-11 13:01:46


Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Это предложение должны обсудить на следующей неделе во время встречи представителей Украины и РФ при посредничестве Франции и Германии.
    2018-12-07 11:00:02


Who really influences the price of oil?
Who really influences the price of oil?
Does Opec still control the price of oil in todays global market?
    2018-12-07 08:31:42


Mexico 1971: When womens football hit the big time
Mexico 1971: When womens football hit the big time
With the 2019 Womens World Cup draw on Saturday, we look back at the groundbreaking unofficial 1971 event in Mexico.
    2018-12-07 08:31:38


The blind woman developing tech for the good of others
The blind woman developing tech for the good of others
Chieko Asakawa, blind since 14, develops groundbreaking technology for the visually impaired.
    2018-12-07 08:31:34


The Iranian trailblazer who removed her headscarf
The Iranian trailblazer who removed her headscarf
Shaparak Shajarizadeh is in exile after breaking Iranian law by removing her hijab.
    2018-12-07 08:31:10


MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
The charity blames its decision on sustained attacks on rescue efforts by European nations.
    2018-12-07 08:30:45

Что будем читать?

Список новостей
Прокрутить вверх