В Італії відбулись багатотисячні мітинги праворадикалів та антифашистів за тиждень до виборів Праворадикальна партія Ліга Півночі зібрала близько 15 тисяч людей на демонстрацію в центрі Мілана. Організатори очікували близько 50 тисяч учасників. | Последние новости сегодня в мире



В Італії відбулись багатотисячні мітинги праворадикалів та антифашистів за тиждень до виборів Праворадикальна партія Ліга Півночі зібрала близько 15 тисяч людей на демонстрацію в центрі Мілана. Організатори очікували близько 50 тисяч учасників.
В Італії відбулись багатотисячні мітинги праворадикалів та антифашистів за тиждень до виборів

Праворадикальна партія Ліга Півночі зібрала близько 15 тисяч людей на демонстрацію в центрі Мілана. Організатори очікували близько 50 тисяч учасників.
Праворадикальна партія "Ліга Півночі" зібрала близько 15 тисяч людей на демонстрацію в центрі Мілана. Організатори очікували близько 50 тисяч учасників. Про це пише DW. Зокрема в Римі тисячі людей узяли участь у ході "Ні фашизму", до проведення якої закликало Національне італійське обєднання Anpi. Масову акцію в італійській столиці підтримали лідер Демократичної партії та колишній премєр країни Маттео Ренці, а також глава чинного уряду Паоло Джентілоні. Водночас на іншу демонстрацію у Римі закликав вийти своїх прихильників Союз профспілок CGIL. Акція також була антифашистською та пройшла під антирасистськими гаслами. Крім того, вона була спрямована проти закону про працю, ухваленого в 2015 році під час урядування Ренці. Деякі учасники маніфестації кидали в поліцію піротехнічні засоби. Своєю чергою в Палермо своїх прихильників зібрало на мітинг неофашистське угруповання Forza Nuova. До того ж, праворадикальна партія "Ліга Півночі", очікуючи 50 тисяч прихильників, зібрала близько 15 тисяч людей на демонстрацію в центрі Мілана. Антидемонстрацію в цьому місті влаштували й антифашисти. Зазначено, що в Римі, Палермо та Мілані демонстрації супроводжували тисячі поліцейських. Як повідомляється, Lega Nord іде на парламентські вибори разом із партією Forza Italia колишнього премєра Сильвіо Берлусконі та націоналістами з "Братів Італії". За результатами опитувань, цей блок може набрати до 36% голосів виборців. Друге місце соціологи прогнозують правопопулістській партії "Рух 5 зірок", яка може набрати 28% голосів. Демократична партія може розраховувати на 23% голосів. Позачергові парламентські вибори в Італії відбудуться 4 березня 2018 року.
    2018-02-25 10:01:56


Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Это предложение должны обсудить на следующей неделе во время встречи представителей Украины и РФ при посредничестве Франции и Германии.
    2018-12-07 11:00:02


Who really influences the price of oil?
Who really influences the price of oil?
Does Opec still control the price of oil in todays global market?
    2018-12-07 08:31:42


Mexico 1971: When womens football hit the big time
Mexico 1971: When womens football hit the big time
With the 2019 Womens World Cup draw on Saturday, we look back at the groundbreaking unofficial 1971 event in Mexico.
    2018-12-07 08:31:38


The blind woman developing tech for the good of others
The blind woman developing tech for the good of others
Chieko Asakawa, blind since 14, develops groundbreaking technology for the visually impaired.
    2018-12-07 08:31:34


The Iranian trailblazer who removed her headscarf
The Iranian trailblazer who removed her headscarf
Shaparak Shajarizadeh is in exile after breaking Iranian law by removing her hijab.
    2018-12-07 08:31:10


MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
The charity blames its decision on sustained attacks on rescue efforts by European nations.
    2018-12-07 08:30:45

Что будем читать?

Список новостей
Прокрутить вверх