Пікет на знак протесту проти анексії Криму відбувся біля консульства РФ у Стамбулі. ФОТОрепортаж+ВІДЕО | Последние новости сегодня в мире



Пікет на знак протесту проти анексії Криму відбувся біля консульства РФ у Стамбулі. ФОТОрепортаж+ВІДЕО
Пікет на знак протесту проти анексії Криму відбувся біля консульства РФ у Стамбулі. ФОТОрепортаж+ВІДЕО
Російські конструктори спробують поєднати на новому авіаносці трамплін для зльоту і розгінний пристрій, щоб запускати з корабля важчі літаки.   Для російського військово-морського флоту буде побудований новий авіаносний комплекс. Про це сказав начальник інституту кораблебудування і озброєння військово-навчально-наукового центру ВМФ Міноборони РФ Микола Максимов, повідомляє Інтерфакс в неділю, 25 лютого.   "Передбачено будівництво авіаносного комплексу, який включатиме в себе власне авіаносець, авіакрило і систему базування", - заявив він в ефірі телеканалу "Зірка".   На новому авіаносці спробують поєднати трамплін для зльоту і розгінний пристрій, повідомив телеканалу начальник відділення перспективного планування кораблів військово-навчально-наукового центру ВМФ Міноборони РФ Володимир Пепеляєв.     "Якщо поєднати трамплін і розгінний пристрій, тоді ми збільшимо можливості по злітній вазі авіації", - зазначив він.   За словами Пепеляєва, на борту авіаносця зможе базуватися російський винищувач пятого покоління Су-57, в разі якщо буде прийнято рішення про створення його морської версії. "Він буде адаптований для палуби, якщо буде прийнято рішення", - додав Пепеляєв.   Раніше Криловський державний науковий центр розробив концептуальний проект перспективного авіаносця - проект 23000Е Шторм. Він існує поки лише у вигляді макету.   Довжина корабля складе 330 метрів, ширина - 40 метрів, а посадка - 11 метрів. Швидкість авіаносця буде досягати 30 вузлів, він буде нести до 90 літаків і вертольотів.   Нагадуємо, перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клінцевич стверджував, що найближчим часом в Росії будуть закладені шість авіаносців.   "Найближчим часом ми шість закладемо", - сказав Клінцевіч про російські авіаносні кораблі. Про це він розповів в ефірі програми "Недільний вечір" з Володимиром Соловйовим на телеканалі "Росія 1".   Відзначимо, що програма будівництва нового авіаносного корабля обговорюється в Росії вже не перший рік. Можливі варіанти вигляду корабля пророблялися в рамках Держпрограми озброєнь 2011-2020 років.   Зараз у Росії взагалі немає повноцінних авіаносців, а єдиним кораблем, який наближається до цього класу, є авіаносний крейсер Адмірал Кузнєцов, побудований ще за часів СРСР на Чорноморському суднобудівному заводі в українському Миколаєві.   Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.  
    2018-02-25 22:31:24


Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Это предложение должны обсудить на следующей неделе во время встречи представителей Украины и РФ при посредничестве Франции и Германии.
    2018-12-07 11:00:02


Who really influences the price of oil?
Who really influences the price of oil?
Does Opec still control the price of oil in todays global market?
    2018-12-07 08:31:42


Mexico 1971: When womens football hit the big time
Mexico 1971: When womens football hit the big time
With the 2019 Womens World Cup draw on Saturday, we look back at the groundbreaking unofficial 1971 event in Mexico.
    2018-12-07 08:31:38


The blind woman developing tech for the good of others
The blind woman developing tech for the good of others
Chieko Asakawa, blind since 14, develops groundbreaking technology for the visually impaired.
    2018-12-07 08:31:34


The Iranian trailblazer who removed her headscarf
The Iranian trailblazer who removed her headscarf
Shaparak Shajarizadeh is in exile after breaking Iranian law by removing her hijab.
    2018-12-07 08:31:10


MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
The charity blames its decision on sustained attacks on rescue efforts by European nations.
    2018-12-07 08:30:45

Что будем читать?

Список новостей
Прокрутить вверх