У Гренландії відбуваються місцеві вибори: результати можуть зробити острів незалежною країною 24 квітня у Гренландії відбуваються вибори до місцевого парламенту. Ключовим їхнім питанням є відокремлення цієї території від Данії. | Последние новости сегодня в мире



У Гренландії відбуваються місцеві вибори: результати можуть зробити острів незалежною країною 24 квітня у Гренландії відбуваються вибори до місцевого парламенту. Ключовим їхнім питанням є відокремлення цієї території від Данії.
У Гренландії відбуваються місцеві вибори: результати можуть зробити острів незалежною країною
24 квітня у Гренландії відбуваються вибори до місцевого парламенту. Ключовим їхнім питанням є відокремлення цієї території від Данії.
24 квітня у Гренландії відбуваються вибори до місцевого парламенту. Ключовим їхнім питанням є відокремлення цієї території від Данії. Про це пише Agence France Press. Гренландія отримала автономію від Данії у 1979 році, а самоуправління – у 2009. Офіційний Копенгаген наразі контролює лише закордонні справи цієї території та забезпечує її захист. Цей величезний, майже повністю вкритий льодом острів, розташований поміж Північно-Льодовитим та Атлантичним океанами, є домом лишень для 55 тисяч людей. Незважаючи на це, Гренландія отримує від Данії близько 3,6 мільярдів крон субсидій кожного року, – пишуть у виданні. До слова, данська конституція визнає право острова на самовизначення. Проте, якщо Гренландія все ж скористається цим вибором, то залишиться без субсидій, які, до речі, складають 60% її щорічного бюджету. Тому головним питанням для партій, які виступають за незалежність Гренландії і беруть участь у виборах, є питання, коли відокремлюватися та, як зробити це без зубожіння острова. Незалежна Гренландія може стати найбіднішою країною поряд із Сан-Марино. З семи політичних партій, які беруть участь у виборах, шість виступають за незалежність. Окремі з них хочуть проголосити незалежність до 2021 року, на який припадає 300-та річниця окупації острова Данією. Нагадаємо, Данія ще не погодилась на будівництво газотранспортної системи "Північний потік-2" у винятковій економічній зоні країни. У Данії вважають, що роль України, як держави-транзитера, має зберегтися. Премєр цієї країни наголосив, що Київ і далі має отримувати дохід від прокачування російського газу.
    2018-04-24 12:31:43


Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Это предложение должны обсудить на следующей неделе во время встречи представителей Украины и РФ при посредничестве Франции и Германии.
    2018-12-07 11:00:02


Who really influences the price of oil?
Who really influences the price of oil?
Does Opec still control the price of oil in todays global market?
    2018-12-07 08:31:42


Mexico 1971: When womens football hit the big time
Mexico 1971: When womens football hit the big time
With the 2019 Womens World Cup draw on Saturday, we look back at the groundbreaking unofficial 1971 event in Mexico.
    2018-12-07 08:31:38


The blind woman developing tech for the good of others
The blind woman developing tech for the good of others
Chieko Asakawa, blind since 14, develops groundbreaking technology for the visually impaired.
    2018-12-07 08:31:34


The Iranian trailblazer who removed her headscarf
The Iranian trailblazer who removed her headscarf
Shaparak Shajarizadeh is in exile after breaking Iranian law by removing her hijab.
    2018-12-07 08:31:10


MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
The charity blames its decision on sustained attacks on rescue efforts by European nations.
    2018-12-07 08:30:45

Что будем читать?

Список новостей
Прокрутить вверх