У Дніпрі затримали двох іноземців, які вчинили розбійний напад на автомобілі з номером Свадьба | Последние новости сегодня в мире



У Дніпрі затримали двох іноземців, які вчинили розбійний напад на автомобілі з номером Свадьба
У Дніпрі затримали двох іноземців, які вчинили розбійний напад на автомобілі з номером Свадьба
Перші результати розслідування щодо вбивства трьох російських журналістів у ЦАР, яке проводить приватна слідча група російського опозиціонера Михайла Ходорковського, вказують на причетність до загибелі росіян місцевих урядових сил і, ймовірно, приватної військової організації "Вагнера". Про це повідомляє Independent. Напередодні 24 канал повідомляв, що критик Кремля та засновник руху "Відкрита Росія" Михайло Ходорковський пообіцяв знайти причетних до загибелі журналіста Орхана Джемаля, оператора Кирила Радченка і режисера Олександра Расторгуєва неподалік містечка Сібю в Центральноафриканській Республіці. Так, журналістам із приватної слідчої групи вдалося встановити, що вбивство їхніх колег було сплановане заздалегідь. Видання зауважує, що як ЦАР, так і МЗС Росії стверджували, що чоловіки загинули в результаті збройного пограбування. Наші джерела зясували, що вбивці спорудили тимчасовий табір в тому місці, де стався напад із засідки. Хто б не вбив журналістів, він залишив у машині цінні речі, в тому числі три повні каністри бензину, дещо з технічного обладнання та одяг. А потім вони згорнули табір. Ніщо з цього не виглядає характерним для пограбування, – розповів про перші підсумки розслідування для британської газети журналіст Роман Попков. За словами Попкова, місцеві джерела також вказали на машину з трьома озброєними чоловіками європейської зовнішності, ймовірно найманцями, і двома місцевими жителями. Машина проїхала КПП поруч із місцем засідки незабаром після проїзду автомобіля з російськими журналістами. Близько години потому перша машина повернулася, рухаючись у зворотному напрямку, йдеться у статті. У звіті, в якому відкидається версія про пограбування, висунуті дві інші. Перша: журналістів убили бойовики, повязані з "Селекою" – здебільшого мусульманським угрупованням повстанців, яке контролює значні частини території країни. Друга: до вбивства були причетні урядові сили ЦАР. Згідно з розслідуванням, жодне з пояснень не виключає і причетності російських найманців "Вагнера", які, як стверджується, встановили тісні відносини з обома групами. Нагадаємо, журналіст Орхан Джемаль, оператор Кирило Радченко і режисер Олександр Расторгуєв були вбиті у Центральноафриканській Республіці в ніч на 31 липня. Журналісти знімали в Африці документальний фільм про роботу ПВК "Вагнер" на замовлення Центру управління розслідуваннями. За словами прес-секретаря уряду ЦАР, на місці вбивства журналістів не знайшли ні грошей, ні апаратури, ні документів.
    2018-08-17 16:31:47


Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Это предложение должны обсудить на следующей неделе во время встречи представителей Украины и РФ при посредничестве Франции и Германии.
    2018-12-07 11:00:02


Who really influences the price of oil?
Who really influences the price of oil?
Does Opec still control the price of oil in todays global market?
    2018-12-07 08:31:42


Mexico 1971: When womens football hit the big time
Mexico 1971: When womens football hit the big time
With the 2019 Womens World Cup draw on Saturday, we look back at the groundbreaking unofficial 1971 event in Mexico.
    2018-12-07 08:31:38


The blind woman developing tech for the good of others
The blind woman developing tech for the good of others
Chieko Asakawa, blind since 14, develops groundbreaking technology for the visually impaired.
    2018-12-07 08:31:34


The Iranian trailblazer who removed her headscarf
The Iranian trailblazer who removed her headscarf
Shaparak Shajarizadeh is in exile after breaking Iranian law by removing her hijab.
    2018-12-07 08:31:10


MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
The charity blames its decision on sustained attacks on rescue efforts by European nations.
    2018-12-07 08:30:45

Что будем читать?

Список новостей
Прокрутить вверх