Республіка Сербська остаточно відмовилася визнавати геноцид в Сребрениці Уряд Республіки Сербської скасував рішення про визнання результатів роботи комісії із вивчення подій в Сребрениці в 1995 році. | Последние новости сегодня в мире



Республіка Сербська остаточно відмовилася визнавати геноцид в Сребрениці Уряд Республіки Сербської скасував рішення про визнання результатів роботи комісії із вивчення подій в Сребрениці в 1995 році.
Республіка Сербська остаточно відмовилася визнавати геноцид в Сребрениці
Уряд Республіки Сербської скасував рішення про визнання результатів роботи комісії із вивчення подій в Сребрениці в 1995 році.
Уряд Республіки Сербської скасував рішення про визнання результатів роботи комісії із вивчення подій в Сребрениці в 1995 році. Про це повідомляє ba.n1info. Уряд Республіки Сербської, яка входить до складу Боснії і Герцеговини, ухвалив рішення щодо сформування власної міжнародної комісії для того, аби розслідувати події у Сребрениці 1 – 19 липня 1995 року. Для повного і правдивого аналізу подій у Сребрениці та регіоні в період 1992 – 1995 років і для зміцнення довіри та толерантності між народами Боснії та досягнення остаточного примирення та співіснування нинішнього та майбутнього покоління, уряд Республіки Сербської заснував незалежну міжнародну комісію, яка обєктивно і неупереджено визначить страждання всіх народів регіону Сребреницею в період 1992 – 1995 років, – йдеться у повідомленні. Окрім того уряд відхилив, як неконституційні та незаконні, спроби міністерства безпеки Боснії та інших державних установ розгорнути сили поліції на території Республіки Сербської уздовж кордону із Сербією. Доповідь про масові вбивства в Сребрениці, за анулювання якої проголосував парламент Республіки Сербської, визнала, що сили боснійських сербів вбили тисячі боснійців та порушили гуманітарне право. 14 років тому уряд і спеціальна комісія із подій у Сребрениці зібрали звіт, у якому підтверджено, що в липні 1995 року боснійські сербські сили вбили тисячі боснійців із східного боснійського міста. Нагадаємо, іноземних громадян, які воюють на Донбасі на боці терористів – чимало. Окрім, зрозуміло росіян, які затято заперечують свою присутність та італійців, ідеї "Русского мира" захищають серби. За різними оцінками, їх понад сотня. Снайпер Деян Берич не раз зявлявся в російських ЗМІ. Республіка Сербська – це державне утворенням на території Боснії, частина федеральної системи, розробленої після війни на Балканах в 1990-х роках. Більшість населення – боснійські серби. Вони виступають за тісні звязки з Белградом і в опозиції як до ЄС, так і боснійських мусульманських, хорватських організацій. Республіка Сербська неодноразово погрожувала провести референдум про незалежність. Президент регіону Мілорад Додик – близький союзник президента РФ Владіміра Путіна в Європі, він підтримує тісні звязки з лідеркою французьких правих Марін ле Пен та правою австрійською "Партією свободи".
    2018-08-19 16:31:54


Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Это предложение должны обсудить на следующей неделе во время встречи представителей Украины и РФ при посредничестве Франции и Германии.
    2018-12-07 11:00:02


Who really influences the price of oil?
Who really influences the price of oil?
Does Opec still control the price of oil in todays global market?
    2018-12-07 08:31:42


Mexico 1971: When womens football hit the big time
Mexico 1971: When womens football hit the big time
With the 2019 Womens World Cup draw on Saturday, we look back at the groundbreaking unofficial 1971 event in Mexico.
    2018-12-07 08:31:38


The blind woman developing tech for the good of others
The blind woman developing tech for the good of others
Chieko Asakawa, blind since 14, develops groundbreaking technology for the visually impaired.
    2018-12-07 08:31:34


The Iranian trailblazer who removed her headscarf
The Iranian trailblazer who removed her headscarf
Shaparak Shajarizadeh is in exile after breaking Iranian law by removing her hijab.
    2018-12-07 08:31:10


MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
The charity blames its decision on sustained attacks on rescue efforts by European nations.
    2018-12-07 08:30:45

Что будем читать?

Список новостей
Прокрутить вверх