ДСНС: Ліквідація НП на артскладах під Ічнею триває, інтенсивність вибухів значно знизилася | Последние новости сегодня в мире



ДСНС: Ліквідація НП на артскладах під Ічнею триває, інтенсивність вибухів значно знизилася
ДСНС: Ліквідація НП на артскладах під Ічнею триває, інтенсивність вибухів значно знизилася
Росія не повинна чекати на ініціювання процедури виключення з ПАРЄ. У Москві заговорили про замороження членства у Раді Європи. Про це повідомив голова комітету Держдуми Росії з міжнародних справ Леонід Слуцький, пише "ТАСС". Російський політик заявляє, що на таке рішення Кремля впливає "деструктивність" організації та її інститутів. Можливо, нам варто самим подумати про призупинення або припинення членства Росії в Раді Європи, не чекаючи, поки якісь антиросійські "ухарі" почнуть процедуру виключення, – заявив він. Слуцький прокоментував заяву Генсека Ради Європи Ягланда щодо можливості виключення Росії зі списку країн-членів, якщо та не почне платити внески у бюджет Ради Європи до червня 2019 року. У відповідь російський політик звинуватив Раду Європи у "вельми неджентльменській" ситуації. "Він робить такі заяви як генсек, загнаний в кут. Він-людина не проросійська і не антиросійська. Він – головний чиновник в Раді Європи, якій просто не вистачає фінансових коштів", – зазначив Слуцький. За його словами, Москва втомилися від "нескінченної русофобської істерії", дискримінації і подвійних стандартів у ПАРЄ. Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи відмовилася голосувати за зміну санкційних правил щодо Росії і відклала вирішення цього питання на наступний рік. Це означає, що Росія не поновить своєї участі в організації до кінця 2018 року. Раніше профільний комітет ПАРЄ запропонував повернути представникам Росії право голосу в певних ситуаціях і пом’якшити санкції. Зокрема, під час виборів нового генерального секретаря Ради Європи. Голова української делегації та віце-президент ПАРЄ Володимир Ар’єв заявив, що піде у відставку з посади у разі повернення Росії до організації. 24 квітня ПАРЄ своїм рішенням визнала, що за окупацією частин Донецької та Луганської областей стоїть Росія. Таким чином, ПАРЄ змінила формулювання резолюції, у якій констатувала окупацію непідконтрольних Україні районів Донбасу Росією та "фактичне управління" цих територій з боку РФ. 28 червня ПАРЄ схвалила резолюцію, в якій засуджуються тортури і неналежні умови утримання українських громадян-політвязнів у Росії, а також містяться вимоги щодо звільнення українців із російських в’язниць. Що таке ПАРЄ?Це один із двох головних статутних органів Ради Європи. До його складу входять представники парламентів усіх держав-членів. ПАРЄ є найстарішим в Європі органом міжпарламентської співпраці. Асамблея приймає резолюції та рекомендації на основі доповідей, що їх готують депутати. Серед важливих повноважень – вибори Генерального секретаря Ради Європи та його заступника, суддів Європейського суду з прав людини, прийняття висновків щодо кандидатур нових держав-членів, моніторинг виконання ними зобовязань, взятих при вступі.
    2018-10-11 02:30:52


Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Это предложение должны обсудить на следующей неделе во время встречи представителей Украины и РФ при посредничестве Франции и Германии.
    2018-12-07 11:00:02


Who really influences the price of oil?
Who really influences the price of oil?
Does Opec still control the price of oil in todays global market?
    2018-12-07 08:31:42


Mexico 1971: When womens football hit the big time
Mexico 1971: When womens football hit the big time
With the 2019 Womens World Cup draw on Saturday, we look back at the groundbreaking unofficial 1971 event in Mexico.
    2018-12-07 08:31:38


The blind woman developing tech for the good of others
The blind woman developing tech for the good of others
Chieko Asakawa, blind since 14, develops groundbreaking technology for the visually impaired.
    2018-12-07 08:31:34


The Iranian trailblazer who removed her headscarf
The Iranian trailblazer who removed her headscarf
Shaparak Shajarizadeh is in exile after breaking Iranian law by removing her hijab.
    2018-12-07 08:31:10


MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
The charity blames its decision on sustained attacks on rescue efforts by European nations.
    2018-12-07 08:30:45

Что будем читать?

Список новостей
Прокрутить вверх