Підозрюваний у державній зраді глава району Харкова відсторонений від посади на час слідства | Последние новости сегодня в мире



Підозрюваний у державній зраді глава району Харкова відсторонений від посади на час слідства
Підозрюваний у державній зраді глава району Харкова відсторонений від посади на час слідства
Парламентська асамблея Ради Європи закликала Москву повернути Польщі уламки літака Ту-154М, що розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Росія утримує уламки вже 8 років. Про це повідомляє "Польське радіо". Рапорт та резолюцію в цій справі представники парламентів Ради Європи ухвалили 12 жовтня на засіданні в Страсбурзі. Депутати також закликали Росію "проявити повагу" до місця катастрофіи. Підготовка рапорту тривала понад чотири роки. Раніше польські політики повідомляли, що резолюція є дуже важливою подією з політичного та юридичного погляду.  Будь-яка країна, на території якої трапилася авіакатастрофа, у відповідності до додатку номер 13 до Чиказької конвенції, повинна повернути уламки розбитого літака та всі матеріальні цінності після завершення слідства країні, якій належить розбитий літак, – йдеться у резолюції. У документі враховано оцінки експертів міжнародного права, які визнали, що, згідно з чиказькою конвенцією, уламки Ту-154М необхідно повернути Польщі.  Повернення уламків має відбуватися у тісній співпраці із польськими експертами для того, щоб запобігти руйнуванню потенційного доказового матеріалу. Резолюція передбачає посередництво між польською та російською стороною під час повернення уламків – цю поправку польські парламентарі не підтримали. Однак польські політики зазначають, що Варшава використовуватиме цю резолюцію в інших міжнародних інститутах, зокрема, в ООН та НАТО. Нагадаємо, на початку вересня польські слідчі оглянули уламки розбитого літака Ту-154М екс-президента Польщі Леха Качинського на аеродромі "Північний" у Смоленську. Що таке Смоленська катастрофа?10 квітня 2010 року під час посадки на летовищі поблизу російського міста Смоленськ розбився літак Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качинським на борту. У катастрофі загинуло 96 осіб – Лех Качинський, низка високопосадовців країни, громадських діячів, представників духовенства та члени екіпажу. Смоленська катастрофа стала другою катастрофою в історії польської авіації за кількістю жертв та наймасштабнішою катастрофою в історії повітряних сил Польщі. Що таке ПАРЄ?Це один із двох головних статутних органів Ради Європи. До його складу входять представники парламентів усіх держав-членів. ПАРЄ є найстарішим в Європі органом міжпарламентської співпраці. Асамблея приймає резолюції та рекомендації на основі доповідей, що їх готують депутати. Серед важливих повноважень – вибори Генерального секретаря Ради Європи та його заступника, суддів Європейського суду з прав людини, прийняття висновків щодо кандидатур нових держав-членів, моніторинг виконання ними зобовязань, взятих при вступі.  
    2018-10-12 14:31:11


Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Это предложение должны обсудить на следующей неделе во время встречи представителей Украины и РФ при посредничестве Франции и Германии.
    2018-12-07 11:00:02


Who really influences the price of oil?
Who really influences the price of oil?
Does Opec still control the price of oil in todays global market?
    2018-12-07 08:31:42


Mexico 1971: When womens football hit the big time
Mexico 1971: When womens football hit the big time
With the 2019 Womens World Cup draw on Saturday, we look back at the groundbreaking unofficial 1971 event in Mexico.
    2018-12-07 08:31:38


The blind woman developing tech for the good of others
The blind woman developing tech for the good of others
Chieko Asakawa, blind since 14, develops groundbreaking technology for the visually impaired.
    2018-12-07 08:31:34


The Iranian trailblazer who removed her headscarf
The Iranian trailblazer who removed her headscarf
Shaparak Shajarizadeh is in exile after breaking Iranian law by removing her hijab.
    2018-12-07 08:31:10


MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
The charity blames its decision on sustained attacks on rescue efforts by European nations.
    2018-12-07 08:30:45

Что будем читать?

Список новостей
Прокрутить вверх