Рада ЄС ухвалить рішення щодо юридичного механізму санкцій за використання і поширення хімічної зброї | Последние новости сегодня в мире



Рада ЄС ухвалить рішення щодо юридичного механізму санкцій за використання і поширення хімічної зброї
Рада ЄС ухвалить рішення щодо юридичного механізму санкцій за використання і поширення хімічної зброї
Росія намагається влаштувати провокації на військових навчаннях Нідерландів і Великої Британії за Полярним колом. У регіоні побільшало російський військових кораблів, а винищувачі показово демонструють свою присутність. Про це повідомив начальник військового управління корпусом морської піхоти Нідерландів генерал Джефф МакМутрі, передає The Telegraph. За словами МакМутрі, коли британські та нідерландські військові проводили навчання в рамках протиракетної оборони в Арктиці, в регіоні збільшилася кількість російських кораблів. Ми бачимо більше російських кораблів, ніж зазвичай, вони наближаються до нас ближче, ніж у минулі десятиліття, – сказав він. Генерал наголошує, щопід час навчань над військовими кораблями Великобританії та Нідерландів постійно літали російські винищувачі. "Вони явно хочуть, щоб їхня присутність була видимою", – заявив МакМутрі. Нагадаємо, у жовтні-листопаді в Норвегії відбудуться навчання НАТО "Trident Juncture-2018" – вони стануть одними з найбільших в історії альянсу. У них будуть залучено близько 45 тисяч осіб з 31 країни, понад 150 літальних апаратів, 60 кораблів. Українські військові також візьмуть участь у тренуваннях. Окрім того, раніше Велика Британія заявила, перекине 800 військовослужбовців на нову військову базу на півночі Норвегії вже у 2019 році. Таке рішення країна прийняла через активність Росії в арктичному регіоні, яка зросла протягом останніх років. Що таке НАТО?Військово-політичний блок, який обєднує більшість країн Європи, США і Канади. Це "трансатлантичний форум" для проведення країнами-союзниками консультацій з будь-яких питань, що зачіпають життєво важливі інтереси його членів, включаючи події, здатні поставити під загрозу їхню безпеку. Однією з цілей НАТО є забезпечення стримування будь-якої форми агресії щодо території будь-якої держави-члена НАТО або захисту від неї. На сьогодні членами НАТО є 29 країн. У чому небезпека дій Росії в Арктиці?Президент Росії Володимир Путін нарощує потужне військо уздовж арктичного узбережжя. Навесні 2017 року Міністерство оборони Росії повідомляло, що добудовує в Арктиці військові містечка, а також відновлює мережу полярних аеродромів. Москва також заявила про намір розгорнути в Арктиці дві нові зенітні ракетні системи С-400 "Тріумф". У 2016 році завершилося будівництво великої військової бази "Арктичний трилисник" на Землі Франца-Йосипа. Арктика охоплює центральну частину Північного Льодовитого океану, його регіональні моря, такі як Баренцове, Карське і Чукотське, а також території Канади, Данії, Фінляндії, Ісландії, Норвегії, Російської Федерації, Швеції та США.
    2018-10-15 02:01:19


Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Германия предложила расширить миссию ОБСЕ на Азов
Это предложение должны обсудить на следующей неделе во время встречи представителей Украины и РФ при посредничестве Франции и Германии.
    2018-12-07 11:00:02


Who really influences the price of oil?
Who really influences the price of oil?
Does Opec still control the price of oil in todays global market?
    2018-12-07 08:31:42


Mexico 1971: When womens football hit the big time
Mexico 1971: When womens football hit the big time
With the 2019 Womens World Cup draw on Saturday, we look back at the groundbreaking unofficial 1971 event in Mexico.
    2018-12-07 08:31:38


The blind woman developing tech for the good of others
The blind woman developing tech for the good of others
Chieko Asakawa, blind since 14, develops groundbreaking technology for the visually impaired.
    2018-12-07 08:31:34


The Iranian trailblazer who removed her headscarf
The Iranian trailblazer who removed her headscarf
Shaparak Shajarizadeh is in exile after breaking Iranian law by removing her hijab.
    2018-12-07 08:31:10


MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
MSF vessel Aquarius ends rescue operations in the Mediterranean
The charity blames its decision on sustained attacks on rescue efforts by European nations.
    2018-12-07 08:30:45

Что будем читать?

Список новостей
Прокрутить вверх